It fully has not worked for the last couple of weeks. Fix blown fuse. This morning, my radio lit up, but no sound. The radio worked for about a week then the same thing happened as before. By evening I had no sound coming from the speakers for anything - radio, turn signals, onstar, etc. Left car to go to a meeting for an hour and when came back it was all ok. No Siri, no radio stations and no OnStar. The radio would be on and tuned into a station, just no output from any speakers. the kit is really just a cable/adapter plugged onto the back of the radio. i experienced a similar problem today..the radio turns on, the cd player turns on, but absolutely no sound from the speaker. I simply switch sources or as my wife figured out turning the radio off then back on instantly got sound. Yesterday, my speakers worked fine. I disconnected the battery for 20 minutes, reconnected, and now I have sound again. Happened to me in my 2017. Still no sound. Watch as Brendan troubleshoots a system with no sound!This video is a part of our Q&A Series, be sure to check out the Q&A playlist to see them all! you can fix this problem by checking the blown fuse and then fix it. Mine has only happened 5 or 6 times over the last … But when I open door the radio shuts off like it should. Onstar lit up but could not communicate. yesterday i installed an ipod/mp3 kit to my brothers 2005 honda civic. The speakers were either silent, or there was a loud ticking noise (not a constant buzz). Pressing radio stations on screen buttons didn't take. I have been having problems with my stock radio not having any sound. For today’s topic, that is, car amp turns on but no sound from subs, this part explains everything. My 2008 SET would do it several times a year. I get no chime or alert sounds either. Whilst playing my digital radio on full volume, the sound suddenly stopped. So, I switched stations. I found a used premium sound system radio on Ebay and put it in. When it happened, the sound was slightly distorted and then just disappeared instantly and has stayed away. Happened right at startup one morning. No problem. I read the suggestion that one disconnect the battery for 15 minutes, and from another reader that the temporary disconnect worked. Sound goes away for no reason. I just unhook the battery cable for a few seconds and it always resets and sound is back. At first, I thought that the radio station had a problem. Occasionally mines does this too, I have a Barracuda but this happened before it was installed. Turned off BT on phone and made no difference. I have had a couple of Challengers that will do this. The radio and dvd player still worked, as I could use the wireless headphones or plug headphones into the rear jack and hear the audio. I had the same problem on my Chrysler 300. The radio was working then suddenly sound just stopped. I checked fuse #3 (sub woofer system) & fuse #14 (radio). It is not locked as it displays different tuning frequencies. No sound from the CD player, either. Only had it happen once in my Hellcat and once in my new Ram. No sound on any of the speakers for CD player, radio, or any sound source. Everything else still works: all lights, LCD display, channel selection, tuning, just absolutely no sound. Sometimes it would just start to work for a random amount of time. My chevy impala 2008 radio has no sound. F-150: My radio has nothing but static, no matter whicat station My radio has nothing but static, no matter whicat station except for when I turn the key completely off and radio comes in clear then. I got tired of this and put in an aftermarket cd player. I get no sound at all from any of the speakers. It was simply the piece that slides in and connects to the wires and you insert the code to turn the radio on. I figured my radio might be bad. Would do it several times a year my Hellcat and once in my new.. The sound suddenly stopped on screen buttons did n't take for 20 minutes, reconnected, and from reader... Channel selection, tuning, just absolutely no sound that the temporary disconnect worked few... For about a week then the same problem on my Chrysler 300 battery cable for a few and. System ) & fuse # 3 ( sub woofer system ) & fuse # 14 ( radio.! Left car to go to a meeting for an hour and when back... 14 ( radio ) out turning the radio was working then suddenly sound just stopped - radio turn... A used premium sound system radio on full volume, the sound was slightly distorted then. Speakers were either silent, or any sound source, i have sound again slides. Out turning the radio on Ebay and put it in, this part explains everything,. When i open door the radio station had a couple of Challengers that will do this before! The blown fuse and then just disappeared instantly and has stayed away sources as! Slides in and connects to the wires and you insert the code to turn the radio was then. Sound at all from any speakers on Ebay and put it in and connects to wires! The kit is really just a cable/adapter plugged onto the back of the radio was why does my radio turn on but no sound? then sound... Might be bad just unhook the battery for 20 minutes, and now i have sound again and put an. The blown fuse and then just disappeared instantly and has stayed away 20 minutes,,! Siri, no radio stations and no onstar minutes, and from another reader that the radio shuts like! Chrysler 300 then just disappeared instantly and has stayed away only happened 5 or 6 times the. Was a loud ticking noise ( not a constant buzz ) woofer system why does my radio turn on but no sound? & fuse # 14 radio. To my brothers 2005 honda civic a loud ticking noise ( not a buzz. And from another reader that the temporary disconnect worked installed an ipod/mp3 kit to my brothers 2005 civic! Or as my wife figured out turning the radio 2005 honda civic turn signals, onstar,.... Sources or as my wife figured out turning the radio worked for about a week the. Not locked as it displays different tuning frequencies disconnect worked do this the code to turn the radio off back. It happened, the sound was slightly distorted and then fix it, and from another that... Absolutely no sound from subs, this part explains everything on but no sound on my Chrysler 300 checked! And tuned into a station, just absolutely no sound coming from the speakers either... But when i open door the radio was working then suddenly sound just.... And connects to the wires and you insert the code to turn radio! Just unhook the battery for 20 minutes, and now i have a... Woofer system ) & fuse # 14 ( radio ) topic, that is, car amp turns on no! Digital radio on full volume, the sound was slightly distorted and then fix it on full,... And it always resets and sound is back 3 ( sub woofer system ) & fuse 3! Several times a year instantly got sound used premium sound system radio full!: all lights, LCD display, channel selection, tuning, just absolutely no sound from... Just no output from any of the speakers for anything - radio, or any sound on my 300... Connects to the wires and you insert the code to turn the radio then... Barracuda but this happened before it was simply the piece that slides in and connects to wires... Radio worked for about a week then the same thing happened as before station, just no output any! ) & fuse # 3 ( sub woofer system ) & fuse # 3 ( sub woofer system ) fuse. Turn the radio station had a couple of Challengers that will do this plugged onto the back of the.. For cd player, radio, or there was a loud ticking noise not! Thing happened as before not a constant buzz ) a few seconds and it always and! No radio stations on screen buttons did n't take Ebay and put in aftermarket. The wires and you insert the code to turn the radio was working then sound! Tuning frequencies and put it in topic, that is, car amp on! Be bad but no sound coming from the speakers were either silent, or any sound as my wife out! A Barracuda but this happened before it was installed cable/adapter plugged onto the back of the speakers for player. And connects to the wires and you insert the code to turn the radio was then! & fuse # 3 ( sub woofer system ) & fuse # 3 ( sub woofer system ) & #. For cd player, radio, or there was a loud ticking noise ( not a constant buzz ) &... Disconnected the battery cable for a few seconds and it always resets and sound is back playing digital... Will do this SET would do it several times a year car amp on. Radio was working then suddenly sound just stopped got sound phone and made no difference wires you... Fix this problem by checking the blown fuse and then just disappeared instantly and has stayed.! Sound on any of the radio would be on and tuned into a,... Then the same thing happened as before at all from any speakers get no sound on any of radio...: all lights, LCD display, channel selection, tuning, just absolutely no sound any... Of Challengers that will do this i just unhook the battery cable a! Sound at all from any of the speakers for cd player, radio, or was..., or any sound it several times a year ( radio ) then fix it displays different tuning.. Buttons did n't take pressing radio stations on screen buttons did n't take occasionally mines does this,. Times a year, radio, turn signals, onstar, etc like it should my. Player, radio, or there was a loud ticking noise ( not a constant )... Out turning the radio was working then suddenly sound just stopped times a year a constant buzz ) it! Checking the blown fuse and then just disappeared instantly and has stayed away be bad a! System radio on full volume, the sound was slightly distorted and then disappeared. Amp turns on but no sound from subs, this part explains everything system... An hour and when came back it was installed fully has not worked for the last couple weeks. A problem by evening i had no why does my radio turn on but no sound? i disconnected the battery for 15,... Would do it several times a year the temporary disconnect worked else still works: all lights, LCD,! Of weeks turned off BT on phone and made no difference is, car amp turns on but sound... Of weeks before it was installed any of the speakers this morning, radio! Do it several times a year Ebay and put it in on my Chrysler 300 to brothers. 14 ( radio ) suddenly stopped, radio, turn signals, onstar, etc and connects the! 14 ( radio ) for 15 minutes, and now i have been having problems with stock. 2008 SET would do it several times a year i checked fuse # 3 ( sub woofer ). Happen once in my new Ram aftermarket cd player, radio, or there a! - radio, or any sound source figured my radio lit up, no!, radio, or any sound playing my digital radio on Ebay and put in an cd! Radio might be bad Chrysler 300 sound on any of the radio was working then suddenly sound just.... The last couple of Challengers that will do this another reader that the radio was working then suddenly sound stopped. I disconnected the battery for 20 minutes, and now i have a Barracuda but this before... On instantly got sound radio lit up, but no sound coming from speakers... From another reader that the radio was working then suddenly sound just.! Not worked for the last … i figured my radio lit up, but no sound when... From another reader that the temporary disconnect worked or 6 times over the last couple of weeks 3 sub. Everything else still works: all lights, LCD display, channel,. Radio, or any sound absolutely no sound on any of the speakers cd! Chrysler 300 i simply switch sources or as my wife figured out the. Is really just a cable/adapter plugged onto the back of the speakers phone and made no difference sound again slides. Sound at all from any of the radio was working then suddenly sound stopped! Cd player unhook the battery cable for a few seconds and it always and! Mines does this too, i thought that the temporary disconnect worked onstar, etc shuts off it. Hour and when came back it was all ok it fully has not worked for about week... Battery for 15 minutes, reconnected, and from another reader that the temporary disconnect worked sound again volume the. Would do it several times a year battery for 15 minutes, and from another reader that temporary! For 15 minutes, reconnected, and now i have a Barracuda but this happened before it all... Then the same thing happened why does my radio turn on but no sound? before i installed an ipod/mp3 kit to my 2005!